Peter Buyssens

Meer dan alleen maar gras afrijden

Doe-het-zelvers kunnen bij ons terecht voor een breed gamma aan materieel en producten. We zijn gespecialiseerd in polyesteren en bieden doe-het-zelvers dan ook materiaal op maat, advies en indien gewenst een handleiding (technische back-up) voor het zelf polyesteren van uw vijver. Onze stocklijst bestaat uit polyesterhars, topcoat in alle RAL-kleuren, verharder, glasvezel en toebehoren.

Verkiest u rubberfolie, dan kunt u op maat speciale vijverfolies van EPDM en HDPE (high density polyethyleen) verkrijgen. EPDM is heel sterk en kan tot 30 jaar mee gaan, wat vanuit milieuoogpunt dus een zeer goede keuze is.

Ook onderhoudsproducten worden opgestuurd of kunnen afgehaald worden. We hebben een ruim assortiment aan anti-algen en bacteriën en alle medicatie voor vissen.

Bij grote vijvers met voldoende beplanting en weinig vissen is de vijver op een natuurlijke manier in staat zichzelf schoon te houden. Het water circuleert door een pompsysteem, die op zijn beurt het water door de helofyten filter trekt, waar zich dan een wisselwerking plaatsvindt van bacteriën en helofyten. Bij plaatsgebrek of om andere redenen kan ook een uitwendige filter geplaatst worden, gekozen aan de hand van mogelijke vervuiling, belasting en dimensies. Biologische en mechanische (uitwendige) filtering garanderen bij een juist gebruik en het passend onderhoud een voldoende aanwezigheid van de zeer noodzakelijke nuttige bacteriën en filteren organisch afval en zweefvuil.

Wie een warmtepomp wil installeren, kan best eens een afspraak maken.